Etusivu

Airuen kansilehti

Pääkirjoitus

Lehdet

Yhteystiedot

Tilaa

Osoitteenmuutos

Tilauksen peruutus

Palaute

Linkit


  Airut

 pääkirjoitus


Pelottavia uutisia vai?
22.12.2006
Pelottavia uutisia vai?


Maailmassa on aina ollut pelottavia asioita. Pelko on kuitenkin suhteellinen asia. Se riippuu ihmisen asemasta omassa yhteisössään ja maailmankaikkeudessa. Mikä on pienen ihmisen asema tässä maailmassa? Sekin riippuu ennen kaikkea hänen suhteistaan ja ennen kaikkea suhteesta Jumalaan.
Kauan sitten, aivan ajanlaskumme alussa tapahtui sellaista, joka suunnattomasti pelotti vallanpitäjiä. Pieni lapsi syntyi Betlehemissä, mutta pelotti vallassa olevaa diktaattoria niin, että hän halusi tappaa tuon lapsen. Sen seurauksena tämä Herodes tapatti joukoittain vastasyntyneitä.
Kuka on se diktaattori, joka tänä päivänä määrää lukemattomien lasten tappamisesta ennen heidän syntymäänsä, sairaaloissa, joiden tehtävä olisi pelastaa näiden lasten henki. Diktaattorin nimi on SYNTI.
Se on pelottava vastustaja, sillä se pyrkii tappamaan myös aikuiset. Suuressa määrin se myös onnistuu, sillä ihmisen todellinen kuolema ei ole hengenlähtö vaan se kun hän ei lainkaan pääse osalliseksi elämästä, joka on tuossa lapsessa, jota Herodes vainosi. Tuhannet ihmiset aivan meidän naapureissamme elävät ilman sitä elämää, jonka vain pelastus Jeesuksessa voi antaa.
Mutta vielä vakavampaa: onko Jeesuksen elämä meissä palava? Onko meillä armahtavaa huolta lähimmäisistämme vai riittääkö meiltä vain tuomitseva tuhahdus syntisille?
Kun tulemme Jumalan eteen rukouksessa, hänen valtaistuimensa on edelleen armonistuin. Mutta hän ei istuisi sillä, jos hän ei olisi myös pyhä Jumala, jota ei voi mikään synnin tahraama lähestyä ilman Puolustajaa ja Sovittajaa. Siksi ihmistä kutsutaan Sovittajan veren läpi. Ei ole menemistä omissa voimissa eikä tutussa oman vanhurskauden kaavussa. Jumala hyväksyy meidät vain Poikansa veren kautta.
Jumala ei vaadi meitä raapimaan itsestämme pois omaa kelvottomuuttamme. Hän odottaa, että me tunnustamme oman toivottoman tilamme, kadumme ja pyydämme anteeksi syntejämme. Silloin hän antaa lahjaksi oman vanhurskautensa. Saamme pukeutua Hänen vanhurskauteensa ja siinä me kelpaamme.
Paavali kehottaa meitä: Olkaa veljellisessä rakkaudessa helläsydämisiä toisianne kohtaan. Toinen toisenne kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne. Älkää olko toimissanne velttoja. Olkaa Hengessä palavia, palvelkaa Herraa. Olkaa toivossa iloisia, ahdistuksessa kärsivällisiä ja rukouksessa kestäviä.
Oletko epäonnistunut näissä asioissa? Jos olisimme kiinni omista suorituksista, meillä ei olisikaan toivoa. Olemme olleet velttoja, tuli on ollut lähes sammunut. Jumala kutsuu meitä silti. Hän tahtoo luoda uutta. Hän kutsuu elämään. Tule sinäkin!
”Käykäämme siis rohkeasti  armon valtaistuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon avuksemme oikeaan aikaan. ” (Hepr 4:16.) Oikea aika on silloin, kun tarvitsemme hellää sydäntä. Hän on apu kaikessa!
Tämä on uutinen, joka pelottaa armon vihollista, pimeyden herraa. Mutta niitä, jotka armosta eläviä ovat, se riemastuttaa. Ja vihollinen pakenee.

SEPPO NIEMELÄ 
A-Ratkaisut Oy