Etusivu

Airuen kansilehti

Pääkirjoitus

Lehdet

Yhteystiedot

Tilaa

Osoitteenmuutos

Tilauksen peruutus

Palaute

Linkit


  Airut

 pääkirjoitus


Pääkirjoitus - Viha ja armo
20.04.2007
Sanomalehdissä on viime vuosina ollut otsikoita, joista kumpuaa yhä syvempi huoli maapallon tilasta. Viime viikolla Aamulehdessä oli hätkähdyttävä otsikko: ”Nälänhätä, vesipula ja tulvat ovat tulevaisuuden uhka.”

Maakerä viilettää avaruudessa kuten ennenkin. Kaikkeuden mittakaavassa ihmisen ongelmat ovat mitättömiä. Raamatun ihminen sanookin tästä: ”Kun minä katselen sinun taivastasi, sinun sormiesi tekoa, kuuta ja tähtiä, jotka sinä olet luonut, niin mikä on ihminen, että sinä häntä muistat, tai ihmislapsi, että pidät hänestä huolen?” (Ps 8:4,5.)

Jumala kuitenkin pitää huolta luoduistaan. Hän vuodattaa Pyhän Henkensä kaiken lihan päälle ja toteuttaa pelastuksen suunnitelmaansa. Hänen antamansa sateet saapuvat hiukan eri aikoina eri puolille.

Korea sai kokea 1960 ja -70 luvuilla Jumalan Hengen vuodatuksen aikaa. Lukemattomat korealaiset saivat astua silloin ja yhä edelleen sisälle pelastukseen. Maasta, jossa oli parisen prosenttia kristittyjä, tuli maa, jossa nykyään joka kolmas kansalainen tunnustaa, että hän on Jeesuksen seuraaja. 1980 ja –90 luvuilla sama alkoi Filippiineillä, jossa miljoonat muodollisesti katoliset ihmiset löysivät elävän toivon Jeesuksessa.

Mutta meidän sukupolveamme on ylen suuresti siunattu erityisesti Kiinassa. Keskellä hirvittäviä vainoja Kiinan seurakunta säilyi hengissä ja laajeni lähes satakertaisesti entiseen nähden. Ja tänä päivänä kerrotaan, että kiinalaisia pelastuu edelleen paljon.

Israelissa evankeliumin työn kestävä tukijalka on Syväntöjen raamattutyö, jota monet meistä tukevat. Nyt väitetään, että Jerusalemissa olisi messiaaninen seurakunta, joka on jakanut kaupungin koteihin esitettä Messiaasta. Kerrotaan myös, että kaupunkimissioiden järjestäminen Israelin suurimmissa kaupungeissa on suunnitteilla. Iloitaan Jumalan armon osoituksista.

Tänä päivänä puhutaan myös yhä enemmän seurakunnan laadusta määrän ohella. Sen vuoksi jaetulle evankeliumille tulee saada turvallinen kasvualusta. Joskus on ahdistavaa ajatella sitä, miten alussa meidän kasvumme tuntuu olevan. Älköön se silti haitatko, vaan kannustakoon meitä myös omalla työsaralla, sillä Airut-lehden missio on suureksi osaksi juuri seurakunnan laadullinen kasvaminen, sitähän herätys aluksi on.

Kasvu on arka tapahtuma. Se ei voi eikä saa lähteä koskaan ulkoisesta pakosta. Terveessä kasvussa on aina läsnä lepo ja sisäinen vapaus. (Vrt. Ti 2:11,13.)

Laadun olennaisin osa on armon hinta: Kallis vai halpa armo? Meille ihmisille on suuri vaara, että hyväksymme kyllä Jumalan armoa, mutta kiellämme hänen vihansa. Se on sääli, sillä armoa ei voi kohdata ilman, että kohtaa Jumalan vihan, joka kohdistuu syntiin. (Vrt. Rm 1:18.) Armoa on se, että Jeesus kantoi tämän vihan.

En käsittänyt, mitä armo merkitsee, ennen kuin Jumala avasi ymmärrykseni. Sitä ennen olin tullut omavoimaiseksi syntiseksi ja sitten lopulta voimattomaksi syntiseksi.

Meidän ei ehkä tarvitse kuitenkaan etsiä synnintuntoista mielialaa, sillä tunne tulee ja tunne menee. Sen sijaan armon todellinen ymmärtäminen on tärkeää. Sen ymmärryksen meille antaa Jumalan Henki johdatellessaan meitä nöyrtymään yhä uudelleen yhä toistuvissa tilanteissa.

Ensikertalaiselle hän voi antaa voiman Jeesuksen vastaan ottamiseen. Niin Jumala on tehnyt ”meidät, jotka olimme kuolleet rikoksiimme, eläviksi Kristuksen kanssa – armosta te olette pelastetut - - .” (Ef 2:5.)

SEPPO NIEMELÄ 
A-Ratkaisut Oy