Etusivu

Airuen kansilehti

Pääkirjoitus

Lehdet

Yhteystiedot

Tilaa

Osoitteenmuutos

Tilauksen peruutus

Palaute

Linkit


  Airut

 pääkirjoitus


Lahjapaketti
26.12.2003
Kuuntelin radiota ajaessani kotiin seurakunnan kokouksesta. Ohjelmassa haastateltiin puhelimitse Hannu Haukkaa Kiinaan. Hän kertoi siitä, miten Jumala on pelastanut sata miljoonaa ihmistä pimeydestä Jumalan valtakuntaan. Kuuntelin, auton kirkkaat valot pyyhkivät pimeää asvalttia ja tajusin uudella tavalla, että totisesti on Pyhän Hengen aika. Jumala on vuodattaa Henkeänsä runsain määrin Kiinassa, Afrikassa, Australiassa ja Etelä-Amerikassa. Hiljaisesti myös Suomessa tapahtuu.
Itsenäisyyspäivä tuli ja tuuli oli kova. Oi, jospa Jumalan tuuli olisi kansassamme yhtä vahva ja raikas. Meillä lapset nostivat lipun salkoon. Psalmissa 20:6 Jumalan kansaa toivotetaan nostamaan lippunsa Jumalan nimeen. Samassa Psalmissa on tutut sanat: ”Toiset turvaavat vaunuihin, toiset hevosiin, mutta me tunnustamme Herran, Jumalamme nimeä.” Kannattaa liputtaa sitä, että hän on antanut vapautta ja moninaisia välineitä välittää hyvää.
Katselen suomalaisia, joiden puolustustahto on edelleen korkea. Mieleeni jää kysymys, mitä me teemme tällä itsenäisyyden lahjalla? Miten on vauvojen, lasten ja nuortemme laita? Miten on sairaiden, vähäosaisten, muukalaisten, kaukana asuvien ja surkeiden syntisten laita? Miten on luontomme ja eläintemme laita? Onko lintulauta ja viljalyhde valmiina?
Jumala kehottaa meitä pitämään lukua lähimmäisistä. Annetaan heille, omalle perheelle. Kohdataan heidät tänä jouluaikana!
Vaatii rohkeutta asettaa sivuun oma tahto ja kohdata toisen toive. Se tuntuu usein kuin antaisi periksi, erityisesti kun on vakuuttunut, että toinen on väärässä. Mutta tietyssä mielessä juuri niin Jeesus teki. Hän luopui omasta tahdosta ja antoi vallat Jumalalle. Kun me olimme täysin väärässä, hän antoi itsensä kuolemaan ristillä. Se oli lahja.
Oikea joulu on lahjasta nauttimisen aikaa. Avataan se koko lahjapaketti, ikuinen elämä Jeesuksessa. Ollaan kiitollisia ja jaetaan rakkaasti, mitä saimme.
Iloista Jeesuksen syntymäjuhlaa!

SEPPO NIEMELÄ 
A-Ratkaisut Oy